skip to content

Antroposofisch Gastouderopvang

Gastouder in Bussum heeft plek

Mijn naam is Anita en ik deel mijn huis met mijn man en drie kinderen, Myrthe (2014), Ruben (2009) en Rowan (2003). Ook lopen er nog twee poezen in ons huis rond.

In 2003 heb ik mijn HBO Pedagogiek opleiding afgerond met als specialisatie ortho- pedagogiek. Klaar was ik nog niet met studeren en besloot in 2006 een post-HBO opleiding Autisme te gaan doen om me te specialiseren in autisme aanverwante stoornissen. Ik heb dan ook verschillende wegen bewandeld in het werken met kinderen met een speciale hulpvraag.

Na de geboorte van Ruben in 2009 besloot ik een andere weg in te slaan en ging werken op een antroposofisch kinderdagverblijf. Als leidster heb ik gewerkt op de baby- en de peutergroep en kon daar m'n hart goed in kwijt. Toch kon ik me niet helemaal vinden in de manier van opvang en zocht voor mijn eigen zoontje een kleinschalige opvang. In deze zoektocht naar de juiste opvang, waar ik als moeder met een gerust hart mijn zoontje achter zou laten, ontstond uiteindelijk het idee om zelf te gaan starten als gastgezin.

Mijn gastouderopvang is kleinschalige kinderopvang in een gastoudergezin in Bussum. Het werken vanuit een kleinschalige opvang geeft mij, de gastouder, ruimte om de ontwikkeling en behoefte van elk kind te zien en daarop in te spelen. Iedere dag komen er vaste rituelen, liedjes en gewoontes terug die voor herkenning zorgen bij de kinderen. Deze herkenning zorgt er voor dat ze zich geborgen en veilig gaan voelen.

Mijn opvang biedt opvang geïnspireerd door de antroposofie. In ons huis is volop natuurlijk speelmateriaal te vinden, dit ter ondersteuning van de nog in ontwikkeling zijnde zintuigen van het jonge kind. Kinderbuikjes worden gevuld met biologisch eten/drinken en fruit. Het jaarritme beleven we mee door de wisselende seizoenstafel en (natuurlijke) knutselmaterialen. Als het weer dat toelaat zullen we vaak buiten te vinden zijn in het bos, op de heide, speeltuin of kinderboerderij, alles is op fietsafstand. Mocht je meer willen weten over mijn kleinschalig antroposofische gastouderopvang dan hoor ik het graag. U kunt contact opnemen met PerfectMatch gastouderbureau. 

 


 Klant login | Algemene voorwaarden | Sitemap | Inspectierapport | Copyright © 2017 Gastouderbureau PerfectMatch - Almere

Tweeten